
 

OPEN RECORDS/PUBLIC INFORMATION ACT FEE SCHEDULE 

TYPE ITEM DESCRIPTION FEE 
PAPER/PRINT Standard paper copies $0.10 per page 
PAPER/PRINT Oversized paper copies $0.50 per page 
PAPER/PRINT Specialty paper copies Actual cost 
PAPER/PRINT Photographs Actual cost 
PAPER/PRINT Maps Actual cost 
PAPER/PRINT Personnel time to locate, compile, and reproduce 

information (if greater than 50 pages). 
$15.00 per 
hour 

PAPER/PRINT Overhead charge 20% of 
personnel time 

ELECTRONIC Mainframe computer resources $10.00 per 
minute 

ELECTRONIC Midsize computer resources $1.50 per 
minute 

ELECTRONIC Client/server computer resources $2.20 per hour 
ELECTRONIC PC or LAN computer resources $1.00 per hour 
ELECTRONIC Personnel time to locate, compile, and reproduce 

information 
$15.00 per 
hour 

ELECTRONIC Personnel time for programming and/or 
manipulation of data 

$28.50 per 
hour 

ELECTRONIC Overhead charge 20% of 
personnel time 

DELIVERY E-mail (if not voluminous in nature) No cost 
DELIVERY CD-RW or CD-R $1.00 each 
DELIVERY USB Flash Drive Actual cost 
DELIVERY Postage or shipping Actual cost 
OTHER Miscellaneous supplies Actual cost 
OTHER Other costs Actual cost 

 

GENERAL INFORMATION 

A. Generally, we do not ask for payment if the total of charge is less than $10.00. 
We may alter this general rule in certain circumstances, although typically not by 
a significant amount. 

B. If the estimated cost of fulfilling your request exceeds $40.00, we will provide you 
with an itemized written statement of the cost, and indicate if a less costly 
alternative is available. You must respond in writing within ten (10) days after the 
date the estimate is sent that you will accept the cost, or that you desire any 
stated alternative, or your request will be considered withdrawn. 

C. Subsequent to your response, if it appears the actual cost will be more than 20% 
above the estimate previously given, we will again notify you by providing a 



revised written estimate. Again, if you do not respond within 10 days, your 
request will be considered withdrawn. 

D. A requestor may ask to inspect documents rather than receive copies. In such a 
case, there is generally no charge unless the inspection requires redaction of 
confidential information, programming, manipulation of data, or if other conditions 
under Section 552.271 or 552.272 apply. 

E. Other governmental bodies are generally not charged for copies of information 
unless the request requires programming, manipulation of data, or is particularly 
voluminous.  In accordance with Section 552.264, CVCOG will also provide one 
copy of public information without charge if requested by a member, agency, or 
committee of the legislature for legislative purposes under Section 552.008.  

F. CVCOG may also waive or reduce charges if the executive director determines 
that a waiver or reduction is in the public interest because providing the copy of 
the information primarily benefits the general public. 
 

REQUESTS FOR COMPETITIVE BIDDING OR PROPOSAL INFORMATION 

In an effort to protect confidential and proprietary information, CVCOG generally will not 
release competitive bids or proposals to competitors or other requestors without written 
approval from the bidder or proposer or by ruling/decision from the Office of the Attorney 
General of Texas, Open Records Division pursuant to Texas Government Code Section 
552.104. This does not apply to information used to evaluate bidders or proposers, 
scoring data, tabulation data, or pricing submitted by the bidder or proposer. 

Requests for third-party competitive bidding or proposal information will automatically 
prompt a Ruling Request from the Office of the Attorney General of Texas, Open 
Records Division to determine if the requested material can be released. Requests for 
competing bids or proposals will cost the requestor an initial $7.50 eFiling fee for the 
Ruling Request and an additional $5 for any required future document 
uploads/submissions related to the same request. 

PAYMENT FOR INFORMATION PROVIDED 

We normally will provide the requested documents prior to payment and invoice you for 
the charges. If the estimated cost exceeds $100 and we have provided you with the 
written estimate described above, we may require that you provide a deposit in that 
amount prior to fulfilling your request. If you have an unpaid invoice from a previous 
request, you will be required to pay for the present request in full prior to delivery. In 
addition, if previous unpaid invoices exceed $100, we will require a deposit equal to the 
previous unpaid invoices prior to fulfilling the present request. 


